1938 yılında Mersin'in Silifke ilçesinde dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden mezun olduktan sonra ABD'de Illinois Üniversitesi'nde Bilişsel Psikoloji (algılama, düşünme, iletişim) alanında doktorasını yapmıştır.
Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu. Fulbright ve Türk Eğitim Vakfı bursu ile Harvard Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yüksek lisans yaptı.
9 yıldır çocuk gelişimi alanında çalışan ve “edutaintment” alanında bilimsel ürün ve çalışmalar yapan Ayşe Şule Bilgiç, “Düş kurmak ciddi bir iştir” sloganı ile eğitimin eğlence ve oyun ile birleşmesi gerektiğini savunur.
Doktorasını tamamladığı 2003 yılından bu yana Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmakta, lisans, yüksek lisans ve doktora dersleri vermektedir. Araştırmalarını kurucusu ve direktörü olduğu Çocuk ve Aile Çalışmaları Laboratuvarı’nda yürütmektedir.
ESRC, çeşitli ulusal ve yerel yönetim kaynakları, The Lottery (Piyango), The Nuffield Vakfı ve Avrupa Birliği tarafından desteklenmiş 40’tan fazla araştırma projesi yönetmiştir.
Özel ilgi ve uzmanlık göstererek engellilik alanında karmaşık ve derin öğrenme güçlükleri olan öğrenciler üzerine kapsamlı yazılar yazmıştır.
Lisans ve lisansüstü düzeyde öğretim tasarımı, proje geliştirme, web temelli öğrenme için materyal geliştirme, eğitim teknolojisinin temelleri gibi dersler veren Prof. Dr. Karadeniz, algoritmik düşünme, dijital vatandaşlık, eğitime teknoloji entegrasyonu, harmanlanmış öğrenme gibi alanlarda projeler ve çalışmalar yürütmektedir.
Dr. Kerem halen kurucusu da olduğu Nöro Sağlık Beyin Eğitim Araştırma Uygulama Merkezi bünyesinde, sinirbilim alanında akademik faaliyetlerinin ve bireysel uygulamalarının yanında, beynin etkin kullanımı, endüstriyel psikoloji, psikiyatrik hastalıklardan korunma yolları, teknoloji bağımlılığı, hayatta başarı konularında eğitimler ve seminerler vermektedir.
Araştırma ilgileri arasında eğitimde ve öğretimde teknoloji kullanımı, dijital eğitsel oyunların kullanılması, eğitimde oyunlaştırma (gamification), eğitsel oyun tasarımı (@oyuntasarimi), dijital oyun tasarımı, oyun bağımlılığı ve oyun temelli öğrenme gibi konular yer almaktadır.
Bilimsel çalışma alanları, ‘Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocukların Eğitimi ve Duygusal-Sosyal Problemleri, Aile Danışmanlığı, Bireysel Danışmanlık ve Duygusal Zeka’ üzerinedir.
Henden 5700 saatin üzerinde bireysel koçluk deneyimine ve Professional Certified Coach PCC-ICF, Registered ICF Mentor Coach, akreditasyonlarına sahiptir. Ayrıca 2012-2014 yılları arasında ICF – Uluslararası Koçluk Federasyonu Türkiye Şubesi yönetim kurulunda araştırmadan sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmıştır.
Bugüne kadar 30'a yakın kuruluştan başarı ödülü alan Çakmakçı'nın İş Bankası Kültür Yayınları'ndan çıkan 6 kitabı bulunuyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve sürekli basın kartı sahibidir.
Çocuklar için tiyatro, öykü, roman, etkinlik ve resimli kitap türünde yapıtları var. Yetişkinlere ve çocuklara nefes koçluğu yapıyor, bilinçli farkındalık (mindfulness), yoga ve doğru nefes alma tekniklerini sanat, yaratıcı drama ve oyun aracılığıyla öğretiyor. Çocuklarla birlikte oyun oynamaya, drama, masal, yaratıcı okuma ve yazma çalışmaları yapmaya bayılıyor.
2006 da başlayan koçluk serüveninde tam zamanlı koçluk yapan ve koçluk eğitimleri de veren Neslihan Erdoğdu ” International Coaching Federation “ICF - PPC unvanına sahip bir koç ve eğitmendir.
EÇZ Sunucusu